Gattopardo - Tomasi Di Lampedusa, Giuseppe (1896-1957); Biguri, Koldo; EIZIE (Euba : Ibaizabal, 1995)
"Gattopardo" Lampedusaren elaberri bakarraren argitarapenak ezagutu zituen gorabeherek, eta idazlea bera lehenago hil izanak ulertugabeko jeinuaren mito erromantikoa sortu zuten, eta bere lanak berehalako arrakasta lortu zuen. Istorio honetan, Salina printze siliziarra bere munduaren gainbeheraren lekuko dugu; bere eta beretarren esperientzia horrek barne-mundu liluragarri eta malenkoniatsu batera eramaten gaitu, aristokraziaren giroan eta Italiako batasun-urte iskanbilatsuen zurrunbiloan sartuz, aldi berean elaberri historikoen eta biografikoen ezaugarriak dituen kontakizun eder honetan.
Il Gattopardo.
Keywords: Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak