Itxi liburuak : Jose Antonio Agirre lehendakariaren historia - Olivares, Jon; Euskal Irrati Telebista; Orio produkzioak (Donostia : EITB, 2022)
"Itxi Liburuak" Euskal Herriko historiari buruz ETB1en emititzen den telebista saioa da. Gaizka Aranguren kazetaria eta historia dibulgatzailea da aurkezlea, baina saio bakoitzean Euskal Herriko pertsona ezagun batek ikasle batzuei historia-eskola dibertigarri bat lantzen du ikasleen aurrean eta tokian tokiko egindako zenbait grabaziorekin eta animazioekin. Hirugarren denboraldiko kapitulu honetan: Jose Antonio Agirre lehendakariaren ibilbide politikoan murgilduko da saioa. Gonbidatua Jon Olivares aktorea izango da, eta besteak beste, honako lagunek hartuko dute parte saioan: Iñaki Goiogana (Sabino Arana fundazioa, Abertzaletasunaren agiritegiko teknikaria), Ander Delgado (historialaria eta EHUko irakaslea), Xabier Irujo (Renoko Euskal Ikerguneko zuzendaria), Leyre Arrieta (Historia Garaikidean doktorea eta Deustuko Unibertsitateko irakaslea) eta Aitor Agirre (Agirreren biloba). (2022ko urtarrilak 27)
Material hau EITBren webgunetik ekarri da.
Keywords: Agirre Lekube, Jose Antonio -- (1904-1960); Giza zientziak; Elkarrizketak; Bideo didaktikoak; Erreferentzia-materialak; Baliabide digitalak; Telesaioak