Testu hautatuak : euskalgintza - Txillardegi (1929-2012); Rodriguez Andueza, Saioa; Irastorza Artola, Mikel; Lamarain Cobo, Igone; Aizpuru Joaristi, Alaitz; Jakin Fundazioa; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua (Andoain : Jakin ; Leioa : Euskal Herriko Unibertsitatearen Argitalpen Zerbitzua, 2021)
XX. eta XXI. mendeko euskal pentsalari eta kulturgileen lana ezagutzera emateko osatu dute Jakinek eta UPV/EHUk elkarlanean Dabilen pentsamendua izeneko liburu bilduma berria. Aukeratutako lehen autorea Txillardegi da, eta bere biografia eta testu hautatuekin sail propioa izango du. XX. mendeko bigarren erdiko euskal intelektual garrantzitsuenetako bat. 56ko belaunaldiko kidea. Euskara batuaren egile eta eragilea. Euskal soziolinguistikaren aitzindaria. Lehen euskal eleberri modernoaren egilea. ETA mugimenduaren sortzaileetako bat. Politikari abertzale eta ezkertiarra.
Keywords: Txillardegi -- (1929-2012) -- Pentsaera politikoa; Euskalgintza; Pentsamenduaren dibulgazioa; Monografiak