Bertsolaritzaren historia soziala : oihartzuna, eragiletza eta gakoak (1823-2018) - Agirre Maiora, Antxoka; Sarasua, Jon; Euskaltzaindia; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua (Bilbo : Euskaltzaindia : Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzua, 2021)
Bertsolaritzak prentsa historikoan, irratian, zineman, telebistan nahiz Interneten izandako presentziaren bilketa eta azterketa hartu da abiapuntutzat. Bertso-munduko eragiletzaren zortzi belaunaldiren biografiak eta ekarpenak ere harilkatu dira kontakizunean. Eta hau guztia Europan kultura popularrak izandako bilakaeraren testuinguruan kokatu da. Kultur bilakaera erabat singularraren errepaso zabala da azken emaitza, ahots subalternoaren bizi indarraren testigantza eder bat. Argitalpen hau Euskal Herriko Unibertsitatearen (UPV/EHU) eta Euskaltzaindiaren arteko elkarlanaren emaitza da.
Keywords: Bertsolaritza -- Historia eta kritika; Monografiak; Baliabide digitalak