Itxi liburuak : Saturrarango kartzela - Ariztondo Akarregi, Miren Josune; Euskal Irrati Telebista; Orio produkzioak (Donostia : EITB, 2020)
"Itxi Liburuak" Euskal Herriko historiari buruz ETB1en emititzen den telebista saioa da. Gaizka Aranguren kazetaria eta historia dibulgatzailea da aurkezlea, baina saio bakoitzean Euskal Herriko pertsona ezagun batek ikasle batzuei historia-eskola (S0(Bdibertigarri bat(S1 (Blantzen du ikasleen aurrean eta tokian tokiko egindako zenbait grabaziorekin eta animazioekin. Bigarren denboraldiko kapitulu honetan: Saturrarango kartzelaren gaia jorratuko da. Gonbidatua Josune Ariztondo politikaria eta irakaslea izango da. eta besteak beste, honako lagunek hartuko dute parte saioan: Garazi Lizaso Manterola (arkitekto teknikoa), Arantza Ugarte (kazetaria), Lorea Amutxastegi (Presoen Laguntzako Sarea), Bene Olazabal (kartzelako ume baten ama-besoetakoa) eta Mari Campos (3 urtera arte kartzelan bizi izan zen). (2020ko azaroak 26)s
Material hau EITBren webgunetik ekarri da.
Keywords: Giza zientziak; Saturraran (Mutriku) -- Historia -- 1936-1939; Euskal Herria -- Historia -- 1936-1939 (36ko Gerra); Elkarrizketak; Bideo didaktikoak; Erreferentzia-materialak; Baliabide digitalak; Telesaioak