Itxi liburuak : Katalina Erauso - Alduntzin, Itziar; Euskal Irrati Telebista; Orio produkzioak (Donostia : EITB, 2020)
"Itxi Liburuak" Euskal Herriko historiari buruz ETB1en emititzen den telebista saioa da. Gaizka Aranguren kazetaria eta historia dibulgatzailea da aurkezlea, baina saio bakoitzean Euskal Herriko pertsona ezagun batek ikasle batzuei historia-eskola (S0(Bdibertigarri bat(S1 (Blantzen du ikasleen aurrean eta tokian tokiko egindako zenbait grabaziorekin eta animazioekin. Bigarren denboraldiko kapitulu honetan: Katalina Erausoren gaia jorratuko da. Gonbidatua Itziar Alduntzin irrati esataria eta aurkezlea izango da. eta besteak beste, honako lagunek hartuko dute parte saioan: Aitor Zuberogoitia ("Katalina Erauso" liburuaren egilea), Oscar Alvarez Gila (historialaria), Iraitz Agirre (antropologoa), Maite Berrogain eta ("Katalina Erauso" pastoralaren idazlea). (2020ko azaroak 26)s
Material hau EITBren webgunetik ekarri da.
Keywords: Erauso, Katalina -- (1592-1650) -- Erauso, Catalina ; Catalina de Erauso; Giza zientziak; Elkarrizketak; Bideo didaktikoak; Erreferentzia-materialak; Baliabide digitalak; Biografiak; Telesaioak