Itxi liburuak : Everestera igo zen lehenengo espedizio euskalduna - Sardui, Alex; Euskal Irrati Telebista; Orio produkzioak (Donostia : EITB, 2020)
"Itxi Liburuak" Euskal Herriko historiari buruz ETB1en emititzen den telebista saioa da. Gaizka Aranguren kazetaria eta historia dibulgatzailea da aurkezlea, baina saio bakoitzean Euskal Herriko pertsona ezagun batek ikasle batzuei historia-eskola (S0(Bdibertigarri bat(S1 (Blantzen du ikasleen aurrean eta tokian tokiko egindako zenbait grabaziorekin eta animazioekin. Lehen denboraldiko kapitulu honetan: Everestera egin zen 1974ko espedizioa eta 1980an igo zen lehen espedizio euskaldunaren gaia jorratuko da. Alex Sardui kantaria izango da. eta besteak beste, honako lagunek hartuko dute parte saioan: Felipe Uriarte (Tximist espedizioa), Angel Landa (Tximist espedizioa), Martin Zabaleta, Kata Etxebarria (Emilio Hernandoren alarguna), Antxon Iturriza (mendi aditua eta kazetaria), Edurne Pasaban eta Txomin Uriarte (Tximist espedizioa). (2020ko martxoak 26)s
Material hau EITBren webgunetik ekarri da.
Keywords: Mendizaletasuna -- Himalaia; Giza zientziak; Everest (Mendia); Elkarrizketak; Bideo didaktikoak; Erreferentzia-materialak; Baliabide digitalak; Telesaioak