Itxi liburuak : Zugarramurdiko sorginak - Etxaide, Ainhoa; Euskal Irrati Telebista; Orio produkzioak (Donostia : EITB, 2020)
"Itxi Liburuak" Euskal Herriko historiari buruz ETB1en emititzen den telebista saioa da. Gaizka Aranguren kazetaria eta historia dibulgatzailea da aurkezlea, baina saio bakoitzean Euskal Herriko pertsona ezagun batek ikasle batzuei historia-eskola (S0(Bdibertigarri bat(S1 (Blantzen du ikasleen aurrean eta tokian tokiko egindako zenbait grabaziorekin eta animazioekin. Lehen denboraldiko kapitulu honetan: Zugarramurdiko sorginen aurkako 1610eko prozesuaren eta sorgin-ehizaren gaia jorratuko da. Gonbidatua Ainhoa Etxaide sindikalista izango da. eta besteak beste, honako lagunek hartuko dute parte saioan: Ainhoa Agirre (Zugarramurdiko Sorginen museoko zuzendaria), Koro Irazoki (Zugarramurdiko sorginen ikerlaria), Amaia Nausia (Historian doktorea). (2020ko martxoak 12)s
Material hau EITBren webgunetik ekarri da.
Keywords: Sorginen Museoa (Zugarramurdi); Sorgin-ehiza; Inkisizioa -- Espainia; Giza zientziak; Elkarrizketak; Bideo didaktikoak; Erreferentzia-materialak; Baliabide digitalak; Telesaioak