Itxi liburuak : Orreagako gudua - Agirretxe, Joxe Mari; Euskal Irrati Telebista; Orio produkzioak (Donostia : EITB, 2020)
"Itxi Liburuak" Euskal Herriko historiari buruz ETB1en emititzen den telebista saioa da. Gaizka Aranguren kazetaria eta historia dibulgatzailea da aurkezlea, baina saio bakoitzean Euskal Herriko pertsona ezagun batek ikasle batzuei historia-eskola (S0(Bdibertigarri bat(S1 (Blantzen du ikasleen aurrean eta tokian tokiko egindako zenbait grabaziorekin eta animazioekin. Lehen denboraldiko kapitulu honetan: 778an Orreagan izandako guduaren gaia jorratuko da. Gonbidatua Joxe Mari Agirretxe "Porrotx" pailazoa izango da. eta besteak beste, honako lagunek hartuko dute parte saioan: Patxi Zabaleta (idazlea eta euskaltzaina), Xabier Irujo (Renoko Euskal Ikerguneko zuzendaria), Juan Mari Txoperena (Ondasun kulturalen zaharberritzailea), Suberri Matelo Mitxelena (Aranzadi Zientzia Elkarteko historialaria), Maite Aranburu ("Gartxot ekimena" elkarteko kidea). (2020ko otsailak 20)s
Material hau EITBren webgunetik ekarri da.
Keywords: Orreagako gudua, 778 -- Euskal Herria; Giza zientziak; Elkarrizketak; Bideo didaktikoak; Erreferentzia-materialak; Baliabide digitalak; Telesaioak