Itxi liburuak : erromatarrak Euskal Herrian - Salsamendi, Jon; Euskal Irrati Telebista; Orio produkzioak (Donostia : EITB, 2020)
"Itxi Liburuak" Euskal Herriko historiari buruz ETB1en emititzen den telebista saioa da. Gaizka Aranguren kazetaria eta historia dibulgatzailea da aurkezlea, baina saio bakoitzean Euskal Herriko pertsona ezagun batek ikasle batzuei historia-eskola (S0(Bdibertigarri bat(S1 (Blantzen du ikasleen aurrean eta tokian tokiko egindako zenbait grabaziorekin eta animazioekin. Lehen denboraldiko kapitulu honetan: erromatarren garaia nola izan zen Euskal Herrian gaia jorratuko da. Gonbidatua Jon Salsamendi Orio Arraun elkarteko entrenatzailea izango da. eta besteak beste, honako lagunek hartuko dute parte saioan: Mertxe Urteaga (arkeologoa, Oiasso Museoa), Itsaso Aritzeta (Arditurri meatzea) eta Juanjo Jimenez (arkeologoa). (2020ko otsailak 13)s
Material hau EITBren webgunetik ekarri da.
Keywords: Erromatar zibilizazioa -- Euskal Herria; Giza zientziak; Euskal Herria -- Historia -- 0200 K.a.-0476 K.o. (Erromatar Aroa); Elkarrizketak; Bideo didaktikoak; Erreferentzia-materialak; Baliabide digitalak; Telesaioak