Zientzialari (Naiara Aginako) : SBRT teknikaren doitasuna ohiko tratamenduena baino handiagoa da - Aginako, Naiara; Euskal Herriko Unibertsitatea. Kultura Zientifikoko Katedra ([S.l.] : UPV/EHU, 2021)
"Zientzialari" izeneko atal honen bitartez UPV/EHUko Kultura Zientifikoko Katedrak zientziaren oinarrizko kontzeptuak azaldu nahi ditu euskal ikertzaileen laguntzarekin. Bideo honetan: SBRT irradiazio teknika minbizia tratatzeko teknologia berritzailea da. Doitasun handiko teknika honen ezaugarririk garrantzitsuena da, ohiko tratamenduekin baino erradiazio-dosi handiagoak jasotzen dituela gaixoak. Ondorioz, pazienteak erradiazio-saio gutxiago ditu.
Keywords: Zientzia-dibulgazioa; Minbizia -- Terapia (SBRT teknika); Baliabide digitalak; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak