Konpartsaren buru, erregina - Izu, Miguel; Oroz, Cesar; Olano, Antton; Rosetta Testu Zerbitzuak (Donostia : Erein, 2021)
San Fermin festa betean, ipuin-bilduma honetako protagonistek pertsona guztien arteko berdintasuna aldarrikatzen dute. Tradizionalak bezain iraultzaileak izan gaitezkeela erakutsiko digute: erraldoien konpartsan, erreginak aurretik ibiliko dira; behia suzko entzierroan aterako da; Maialenek... Ez gara gehiago desberdin izango, epaitzen gaituenaren aurrean. Urrats bat da... Gora San Fermin! Urtero, sanferminak hasi aurreko egunetan, Maitek bere erraldoi eta buruhandi bilduma ateratzen du. Braulia du denetan gustukoena, eta ez du ulertzen zergatik joan behar duen beti azkena ilaran. Zergatik ezin dira erreginak erregeen aurretik ibili? Baina agian iritsi da gauzak aldatzeko unea, ezta?
6-8 urte (urdina)
La primera de la comparsa
Keywords: Genero-berdintasuna; Erraldoiak eta buruhandiak; Sanferminak (Jaia) -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak