Errota zaharreko kluba - Rekalde, Paddy; Orbe, Alex (Donostia : Elkar, 2021)
Uda da eta gau giro ederra egiten du. Lagun taldea, gauero bezala, herriko jolastokian bildu da. Halako batean, Beltzane, bizikleta hartuta, joan egin da eta, handik pixka batera itzuli da bizikletan gurditxo bat jarri eta hari tiraka. Lagunek galdetu arren, ez die ezer esan, misterio handi baten jabe balitz bezala. Jakin-minez geratu direnez, Beltzaneren bila joatea erabaki dute herriaren aldirietara. Biharamunean argituko die bart gaueko ibilaldiaren arrazoia. Lagunek ez dute nahi izango abenturatik at geratu. Animaliekiko maitasunari eta zaintzari buruzko abenturaz betetako istorio bat.
10 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Abenturak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Animaliak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura