Bi neska miseria aztertzen - Peillen, Txomin (1932-2022); Apalategi, Jokin (Zarautz : Dakit argitaldaria, 2021)
Parisko "Champs Elysées" gunean jaiotako andere gaztea dugu Sofia Rafeli. Ume eta gazte garaian txandaka bizi izan da gurasoekin, eta hauek kanpoan zirenean, amonarekin batera. Lege alorreko ikasketen munduan prestatu du bere burua, eta ondoren epaile izateko asmoarekin doktoradutza eskuratu nahi du. Tesia idazten hasten denean aitak zioen aipua gogoratzen du: "epaile izateko, eta justizia eskaintzeko aurrena injustizia zer den ezagutu behar duzu". Injustizia eta miserian bizi den jendea aztertzeko bidaian bere lagun Claudia izango du.
Keywords: Helduentzako Literatura