Zientzialari (Miren Cajaraville) : kutsatzaileen eragina itsasoko animalietan - Cajaraville, Miren P.; Euskal Herriko Unibertsitatea. Kultura Zientifikoko Katedra ([S.l.] : UPV/EHU, 2021)
"Zientzialari" izeneko atal honen bitartez UPV/EHUko Kultura Zientifikoko Katedrak zientziaren oinarrizko kontzeptuak azaldu nahi ditu euskal ikertzaileen laguntzarekin. Bideo honetan: Miren Cajaravillek kutsatzaileek itsasoko animalietan daukaten eragina ikertzen du. Biologia zelularreko katedraduna da UPV/EHUn, eta baita 'Biologia zelularra ingurumen toxikologikoan' taldeko zuzendaria ere. Berarekin izan gara Plentziako Itsas Estazioan kutsadurari buruzko hainbat zalantza argitzeko, adibidez zelakoa den gure kostaldeko egoera edo zeintzuk diren bere ustetan euskal kostaldeko ekosistemek dauzkaten mehatxurik handienak.
Keywords: Zientzia-dibulgazioa; Biologia; Kutsadura; Baliabide digitalak; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak