Zientzialari (Leire Urkidi) : zor ekologikoa - Urkidi, Leire; Euskal Herriko Unibertsitatea. Kultura Zientifikoko Katedra ([S.l.] : UPV/EHU, 2021)
"Zientzialari" izeneko atal honen bitartez UPV/EHUko Kultura Zientifikoko Katedrak zientziaren oinarrizko kontzeptuak azaldu nahi ditu euskal ikertzaileen laguntzarekin. Bideo honetan: Leire Urkidi UPV/EHUko ikerlariak ekologia eta ekonomia uztartzen ditu bere lanean. Alegia, ekonomiaren ustiapenak ingurumenean duen eragina aztertzen du, eta gehiago zehazteko, 'zor ekologikoa' deritzona aztertzen du, hau da, iparraldeko herrialdeek hegoaldekoekin duten zorra haien errekurtsoak ustiatzeagatik.
Keywords: Zientzia-dibulgazioa; Ekologia; Ekonomia ekologikoa; Zor ekologikoa; Baliabide digitalak; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak