Zientzialari (Antxon Santamaria) : erreologia materialen fluxua eta deformazioa ikertzen duen zientziaren adarra da. - Santamaria, Antxon; Euskal Herriko Unibertsitatea. Kultura Zientifikoko Katedra ([S.l.] : UPV/EHU, 2021)
"Zientzialari" izeneko atal honen bitartez UPV/EHUko Kultura Zientifikoko Katedrak zientziaren oinarrizko kontzeptuak azaldu nahi ditu euskal ikertzaileen laguntzarekin. Bideo honetan: Antxon Santamaria Fisika Aplikatuko katedraduna da UPV/EHUn eta baita Polymat institutuko ikertzaile eta irakaslea ere. Erreologiaz hitz egin digu, hots, materialen fluxua eta deformazioa ikertzen duen zientziaren adarraz. Diziplina horrekin egindako kalkuluak ezinbestekoak dira polimeroei forma emateko. Beraz, 3D inprimatzaileetan erabiltzen dira, adibidez.
Keywords: Zientzia-dibulgazioa; Fisika; Erreologia; Baliabide digitalak; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak