Zientzialari (Alvaro Arrizabalaga) : oraindik ez dago garbi neandertalen abipuntua zein izan zen - Arrizabalaga, Alvaro; Euskal Herriko Unibertsitatea. Kultura Zientifikoko Katedra ([S.l.] : UPV/EHU, 2021)
"Zientzialari" izeneko atal honen bitartez UPV/EHUko Kultura Zientifikoko Katedrak zientziaren oinarrizko kontzeptuak azaldu nahi ditu euskal ikertzaileen laguntzarekin. Bideo honetan: Neandertalei buruz dugun jakinmina sekulakoa da. Baina zer da gaur egun haiei buruz dakiguna? Zeintzuk dira bete gabeko hutsuneak eta ulertzeke dauden faktore garrantzitsuenak giza espezie honi buruz?Alvaro Arrizabalaga UPV/EHUko historiaurreko irakasleak zalantza hauek argitu dizkigu elkarrizketa honetan.
Keywords: Zientzia-dibulgazioa; Paleoantropologia; Giza eboluzioa; Neandertalgo gizakia; Baliabide digitalak; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak