Zientzialari (Estibaliz Capetillo) : gaur egun ez dago tratamendurik alzheimerrarentzat - Capetillo, Estibaliz; Euskal Herriko Unibertsitatea. Kultura Zientifikoko Katedra ([S.l.] : UPV/EHU, 2021)
"Zientzialari" izeneko atal honen bitartez UPV/EHUko Kultura Zientifikoko Katedrak zientziaren oinarrizko kontzeptuak azaldu nahi ditu euskal ikertzaileen laguntzarekin. Bideo honetan: galdera ugari ditugu Alzheimerrari buruz: posible al da gaixotasun hau pairatuko dugun ala ez aurreikustea? Badago tratatzeko modurik? Zeintzuk dira faktore babesleak bere aurrean?Estibaliz Capetillo Ikerbasque ikertzailea da Achucarro Center for Neuroscience zentroan. Aditu honekin izan gara galdera hauen erantzunak bilatzeko.
Keywords: Zientzia-dibulgazioa; Medikuntza; Alzheimer gaixotasuna; Baliabide digitalak; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak