Zientzialari (Arantza Aldezabal) : Euskal Herrian 225 landare espezie daude mehatxupean - Aldezabal, Arantza; Euskal Herriko Unibertsitatea. Kultura Zientifikoko Katedra ([S.l.] : UPV/EHU, 2021)
"Zientzialari" izeneko atal honen bitartez UPV/EHUko Kultura Zientifikoko Katedrak zientziaren oinarrizko kontzeptuak azaldu nahi ditu euskal ikertzaileen laguntzarekin. Bideo honetan: Alyssum loiseleurii izeneko landarea Zarauzko hondartzan topa daiteke soilik gure inguruan. Diphasiastrum alpinum Gorbeiako tontorrean bizi den iratze mota berezia da, eta Armeria euscadiensis gure kostaldeko labarretako landare endemikoa da. Euskal Autonomia Erkidegoa landare espezietan oso aberatsa da, izan ere 3.500 bat definitu dira. Halere, haietatik 225 mehatxupean daude, eta 58 espezie galtzorian daude.Gure inguruan dauden landare espezie mehatxatuei buruz gehiago jakiteko Arantza Aldezabal UPV/EHUko botanikako irakasle eta ikertzailearekin hitz egin dugu.
Keywords: Zientzia-dibulgazioa; Botanika; Flora -- Euskal Herria; Baliabide digitalak; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak