Zientzialari (Maria Merino) : gaur egungo teknologia ez litzateke posible algoritmorik gabe - Merino Maestre, María; Euskal Herriko Unibertsitatea. Kultura Zientifikoko Katedra ([S.l.] : UPV/EHU, 2021)
"Zientzialari" izeneko atal honen bitartez UPV/EHUko Kultura Zientifikoko Katedrak zientziaren oinarrizko kontzeptuak azaldu nahi ditu euskal ikertzaileen laguntzarekin. Bideo honetan: Interneteko bilatzaile bat erabiltzen duzunean, eguraldiaren iragarpena ikusten duzunean edo Google Maps-en ibilibiderik egokiena bilatzen duzunean algoritmoak erabiltzen ari zara. Informazio batetik emaitza jakin batzuk ateratzeko jarraibide multzoa dira algoritmoak, eta geroz eta aplikazio gehiagotan erabiltzen dira.Gure gaurko gonbidatua Maria Merino da, Estatistika eta Ikerkuntza operatiboko irakaslea eta ikertzailea UPV/EHUn. Bere esanetan, egun erabiltzen dugun teknologia ez litzateke posible algoritmorik gabe. Ikus ezazu bere azalpena gaurko elkarrizketan.
Keywords: Zientzia-dibulgazioa; Algoritmoak; Baliabide digitalak; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak