Zientzialari (Adrian Odriozola) : kirolariaren geneak alda daitezke errendimendua handitzeko - Odriozola, Adrian; Euskal Herriko Unibertsitatea. Kultura Zientifikoko Katedra ([S.l.] : UPV/EHU, 2021)
"Zientzialari" izeneko atal honen bitartez UPV/EHUko Kultura Zientifikoko Katedrak zientziaren oinarrizko kontzeptuak azaldu nahi ditu euskal ikertzaileen laguntzarekin. Bideo honetan: gizakiaren genetikak kirolean duen eraginari buruz aritu da Adrian Odriozola UPV/EHUko genetikako irakaslea gaurko elkarrizketan. Dopin genetikoa bezalako kontzeptu berriak azaldu ditu. Bere esanetan, susmoa dago genetikan oinarritutako dopina burutzen ari dela gaur egun eta honi lotuta, Rioko Joko Olinpikoetan hasiko dira lehen detekzio metodoak aplikatzen.
Keywords: Zientzia-dibulgazioa; Genetika; Kirola -- Errendimendua; Baliabide digitalak; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak