Zientzialari (Elisa Sainz de Murieta) : klima aldaketa Euskal Herri osoari dagokion erronka da - Sainz de Murieta Zugadi, Elisa; Euskal Herriko Unibertsitatea. Kultura Zientifikoko Katedra ([S.l.] : UPV/EHU, 2021)
"Zientzialari" izeneko atal honen bitartez UPV/EHUko Kultura Zientifikoko Katedrak zientziaren oinarrizko kontzeptuak azaldu nahi ditu euskal ikertzaileen laguntzarekin. Bideo honetan: planetaren batez besteko tenperaturaren igoera edo bioaniztasunaren galera klima aldaketaren adierazle orokorrak dira. Hala ere, klima aldaketak ekar ditzakeen arriskuak eta kalteak oso desberdinak izan daitezke lekuaren arabera.Euskal Herriak jasango duen klima aldaketaren inpaktu garrantzitsuenetariko bat itsas mailaren igoera izango da. Izan ere, igoera honek gure hondartzen atzerakada edo marea altueran dauden eremu batzuen ureztatzea ekar ditzake.Baina, zenbat igoko da itsas maila Euskal Herrian? Zeintzuk dira inpaktuei aurre egiteko hartu beharreko neurriak? Gai honen inguruan sakontzeko BC3 zentroko ikertzailea den Elisa Sainz de Murietarekin izan gara. Bere esanetan, klima-aldaketa Euskal Herri osoari dagokion erronka da eta arazo orokorra den heinean, herri bakoitzak inpaktuei nola aurre egin jakitea oso garrantzitsua da.
Keywords: Zientzia-dibulgazioa; Klima-aldaketak; Baliabide digitalak; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak