Zientzialari (Naiara Barrado) : askotan ikasten dugu beste planetak laborategi gisa erabilita - Barrado, Naiara; Euskal Herriko Unibertsitatea. Kultura Zientifikoko Katedra ([S.l.] : UPV/EHU, 2021)
"Zientzialari" izeneko atal honen bitartez UPV/EHUko Kultura Zientifikoko Katedrak zientziaren oinarrizko kontzeptuak azaldu nahi ditu euskal ikertzaileen laguntzarekin. Bideo honetan: Eguzki Sistema osatzen duten beste planetak ikertzeak Lurra eta bertan ematen diren zenbait zirkunstantziak hobeto ulertzen lagundu dezake. Adibidez, Artizarren ematen den berotegi-efektua edo Marten gertatzen diren hauts-ekaitzak gure planetan ere ematen ari direnez, haiek aztertuz informazio baliagarria batu daiteke Lurreko egoerari buruz.Lan horretan dihardute UPV/EHUko Zientzia Planetarioen Taldean, non Eguzki Sistemako beste planetetako atmosferak eta haietan ematen diren fenomenoak ikertzen dituzte gurean gertatzen direnekin konparatzeko. Bizilagun ditugun planeta desberdinen atmosferen berezitasunei buruz gehiago jakiteko, talde horretako kide den Naiara Barrado fisikariarekin elkartu gara.
Keywords: Zientzia-dibulgazioa; Astronomia; Meteorologia; Baliabide digitalak; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak