Ur handitan : memoria historikoa - Euskal Irrati Telebista (Donostia : EITB, 2018)
Aktualitateari lotutako erreportaje saioa, Xabier Madariagak aurkeztuta. Tarteka, iragan hurbilera bidaiatuko du 'Ur Handitan' saioak, euskal herritar askoren emozioak astindu zituzten gertakariak aztertzeko. Kapitulu honetan: Espainiako Gerra Zibilak utzitako gerra-krimenak ekarri ditu gogora Xabier Madariagak. Horretarako, garai hartako hainbat testigantza lortu ditu, besteak beste, Gurutze Telleria, Mari Jose Azkarate edota Josefina Lamberto. (2018ko abenduak 27)
Material hau EITBren webgunetik ekarri da.
Keywords: Gerrako krimenak; Oroimen kolektiboa; Baliabide digitalak; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak; Telesaioak