"Makilakixki" obra lantzeko lehen proposamen didaktikoa - Etxaniz Erle, Xabier; Euskararen Irakaskuntzarako Baliabide Zentroa (Iruñea : EIBZ, 2019)
Egitasmoaren helburu nagusiak bi dira: batetik, Euskal Hizkuntza eta Literaturako ikasgeletan literatura hezkuntza lantzeko liburu-zerrenda - Eskolako Literatur Kanona - proposatzea; bestetik, liburu horiek lantzeko proposamen-didaktikoak eskaintzea. "Makilakixki" liburua lantzeko proposamen hau Xabier Etxaniz Erle irakasle, kritikari eta ikertzaileak aurkeztutakoa da.
Lehen Hezkuntza, 1. eta 2. mailak
Keywords: Irakurketa sustatzea; Irakurketa eta idazketa; Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Liburuak lantzeko proposamen didaktikoak