Bernardo Atxagaren "Behi euskaldun baten memoriak" liburua lantzeko bigarren proposamen didaktikoa - Alkorta, Lidia; Madoz, Maite; Oteiza, Mirentxu; Atxaga, Bernardo; Euskararen Irakaskuntzarako Baliabide Zentroa (Iruñea : EIBZ, 2019)
Egitasmoaren helburu nagusiak bi dira: batetik, Euskal Hizkuntza eta Literaturako ikasgeletan literatura hezkuntza lantzeko liburu-zerrenda - Eskolako Literatur Kanona - proposatzea; bestetik, liburu horiek lantzeko proposamen-didaktikoak eskaintzea. "Behi euskaldun baten memoriak" liburua lantzeko proposamen hau Lidia Alkorta, Maite Madoz eta Mirentxu Oteiza irakasleek prestatutakoa da.
DBH, 1. eta 2. mailak
Keywords: Irakurketa sustatzea; Irakurketa eta idazketa; Curriculumeko baliabideak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Baliabide digitalak; Liburuak lantzeko proposamen didaktikoak