Berrien idazkera : albistea lantzeko oinarrizko eskuliburua - Pastor Gonzalez, Jose Mari; Aiestaran, Alazne; Altuna, Ander; Udako Euskal Unibertsitatea (Bilbo : Udako Euskal Unibertsitatea : Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzua, 2021)
Zerk bihurtzen du egitate, gertakari bat albiste? Nola idazten du eta egituratzen du kazetariak testua? Zer irizpideren arabera erabakitzen du zer den garrantzitsua eta zer ez berria idazten hasi aurretik? Horri guztiari erantzuten dio begien aurrean duzun eskuliburuak. Izan ere, idazti hau oinarrizko lana da Kazetaritza ikasleei berrien idazkeraren prozesuan sartzen laguntzeko. Egileak urteetako esperientzia akademiko eta profesionalaz baliatu dira ezagutza-esparru horren alde teorikoa eta praktikoa modurik ulergarrienean azaltzeko. Liburu honen orrietan aurkituko dituzun arau, aholku eta adibideak lanabes izango dituzu zeure jardunean, kazetaritzaren munduan bidea egiten hasteko zapatak. Osasunez urratu!
Bibliografia: [167]-169 or.
Keywords: Kazetaritza idazketa; Komunikazioa; Hizkuntzalaritza; Monografiak