Euskara Lehen Hezkuntza 5 [ikaslearen liburua] - Zuloaga, Eneko; Boillos, Mari Mar; Ibarluzea, Miren; Aranberri, Nora; Larrea, Kepa; Zaballa, Itxaropena; Legarra, Hiart; Landa, Ivan (Donostia : Erein, 2021)
Hezkuntza Sailak Heziberri 2020 egitasmoaren bidez argitaratu dituen dekretu eta argibideei helduz eta bertan zehazten diren orientabide eta oinarri metodologikoak jarraituz, LH 5. mailako ikasleek euskaraz izan beharreko komunikazio-gaitasunaren garapenean laguntzea. Ikasleek, hizkuntza-edukiez gain, norekin edota norentzat hitz egiten ari diren eta zer helbururekin ari diren izan behar dute kontuan; izan ere, hizkuntza-erregistroari dagokionez, bereizten jakin behar dute ezin dietela modu berean hitz egin irakasleari edota lagunei. Ikasmaterial honen alderdi eta ekarpen aipagarrienak, labur-labur: Hezkuntza curriculuma abiapuntu, Hizkuntza-ikuspegi diskurtsiboa, Proiektuen bidezko metodologia, Aniztasunaren printzipioa, Ikaslea protagonista, Ëuskal Herriko eta nazioarteko kultura uztartua eta Edukien progresioa.
2021/06/10
2021/06/10
Lehen Hezkuntza, 5. maila
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2021eko deialdia)
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 4, 2020ko deialdia)
Keywords: Curriculumeko baliabideak; EIMAk onetsitako materialak