Estaturik gabeko Europako nazioak - Sarasua Garmendia, Asier ([S.l.] : Naziogintza Kultur Elkartea, 2020)
Estaturik gabeko Europako nazioen mapa, Asier Sarasua Garmendiak egindakoa, Europan orain arte egin diren antzeko mapekin alderatuta ikuspegi guztiz berria duen mapa da. Naziogintza Taldearen sorrerako helburuetako bat da Europako estaturik gabeko beste nazio batzuekin harremanak sustatzea eta euskal publikoari horien berri ematea, eta ez du mapa berri honen bidez aurrekoen antzeko beste bat egin nahi izan. Aitzitik, ekarpen askoz originalagoa egin nahi izan du; horregatik, estatuei protagonismoa kendu eta Europako estaturik gabeko nazioei eman die; Europako mapa konbentzionaletan agertzen ez diren nazioei: euskal, katalan, eskoziar, korsikar edo flandriar nazioei, besteak beste. Estatuak aipatuak izan dira mapan soilik estaturik gabeko nazioak beren baitan biltzen dituztenean, nazio horiek politikoki kokatzeko. Esan daiteke, beraz, ezaugarri horiek dituen Europan egindako lehenengo mapetako bat dela.Mapak bertan agertzen diren 17 nazioen ezaugarri batzuk ere jasotzen ditu: izena euskaraz eta tokian tokiko hizkuntzan, bandera, biztanleria eta bertako hizkuntzaren hiztunen kopurua.
Keywords: Europa -- Mapak; Mapak eta horma-irudiak