Riomundo - Maia, Jon (Tafalla : Txalaparta, 2005)
Bertold Brechtek dio bere gogoaren aurka, bortxaz, egoerak behartuta herria, familia, etxea utzi eta kanpora joan beharra duen hori ez dela emigrantea, desterratua baizik. Bizitzaren emariak maletaz eta istorioz lagundutako milaka pertsona eramaten ditu lur ezezagunetara. Euskal Herrira ere iritsi ziren desterratuz betetako trenak, Vascongadas deituriko eremu arrotz eta amiltsura. Hari horri jarraituz sortu du Maiak Riomundo liburua. Euskaldun askoren biografia izan zitekeena.
Keywords: Helduentzako Literatura