1940-1960 : Bortzirietako gaztiak - Arburua Goienetxe, Rosa (Irun : Alberdania, 2005)
Bortzirietan 1940. urtetik 1960 bitartera, baserritik aparte bertze lanbide batzuk suertatu ziren. Beti ere baserria eta haren inguruko lanak izanen ditugu ardatz; baina honez gain, mendiko lanak, Terranovako bakailao arrantza, Ameriketara emigratzeak, kontrabandoa eta Iparraldeko ostatuetan neskek egindako sasoiak dira azalduko zaizkigunak Bortzirietako garaiko gazteentzako lanen artean.
Bibliografia: [239-242] or.
Liburu honek Bortzirietako Euskara Mankomunitatearen eta Udalbideren laguntza jaso du
Keywords: Bortziriak (Nafarroa, Eskualdea) -- Historia -- 1940-1960; Monografiak