Hou pitxu hou! - Arregi, Nerea; Astigarraga, Asier; Mendizabal, Mikel; Arrieta, Itxaso; Zarate, Gorka; Lauzirika, Alberto; Etxeandia, Jon; Labayru Ikastegia; Euskal Herriko Ikastolen Elkartea ([Donostia] : Ikastolen Elkartea : Elkarlanean : Labayru Ikastegia, 1999)
Euskal herrietan gorderik daukagun tradizioaren altxorra ekarri eta plazaratzea da Ikastolen Elkarteak eta Labayru Ikastegiak elkarlanean bultzatu eta moldatu duten bilduma hau. "Hou Pitxu hou!" izeneko bigarren agerraldi honetan Kandelario, Santa Ageda eta Ihauteri sasoiko errito, ohitura eta kantuak azaltzen dira, tokian tokian jasotako irudi eta lekukotasunekin. Bilduma honetan kaleratu diren aleekin eta ondoren, hurrenez hurren, agertuko direnekin, urteko ziklo tradizionalaren erakustaldi oso bat eratuko da "Urte-sasoiak" izenburupean. Liburuska honekin batera, eta honen osagarri, bideo bat eta doinu-euskarrian Amaia Zubiriak moldaturiko lana agertu dira.
Bibliografia: 53.-55. or.
Laguntzaileak: Kultura Saila, Hizkuntza Politikarako Sailordetza; Arabako Foru Aldundia, Bizkaiko Foru Aldundia eta Gipuzkoako Foru Aldundia
Keywords: Kantak -- Euskal Herria; Inauteriak -- Euskal Herria; Inauteriak; Euskal kultura; Euskal Herria -- Ohitura eta usadioak; Monografiak