Unamuno : gizona eta arrazoia - Crespo, Borja; Orbe, Alex; Arginzoniz, Iurgi ([Bilbo] : El gallo de oro, 2021)
Miguel de Unamunoren bizitzari buruz komiki zoragarria. Bilboko idazle handiak, bere paperezko txoriei, papiroflexiari dion zaletasun horri autoreek egindako aipamen berezia da. Unamuno, gizakia eta arrazoia. Arrazoia pentsamendu kritikotzat ulertuta, adimenaren adierazpena; eta hura izateko arrazoia, beti justiziaren eta duintasun etikoaren alde egoteko arrazoia. Izan ere, Unamunoren ezaugarri izan zen haren zintzotasun intelektuala, pentsamendu-askatasuna eta garaiko miseria politiko eta sozialen salaketa.
Unamuno : el hombre y la razón
Keywords: Unamuno, Miguel -- (1864-1936); Komikiak; Helduentzako Literatura; Biografiak