Etxetik Ameriketara - Garmendia, Enara (Donostia : Erein, 2021)
Maiak Euskal Herria utzi eta urtebeteko abentura hasi du Ameriketako Estatu Batuetan. Dena ongi doa, baina halako batean gelakide batek begitan hartu, eta beste kide guztiak aurka jarri zaizkio. Ayla estatubatuarra da, eta Maia ezagutu bezain laster bihurtu da honen lagun. Baina zer egin bere lagun minetako batek Maiarekin hitz egitea debekatu dionean? Betiko lagunak alde batera utzi eta Maiaren alde jarri ala injustiziari aurre egingo dio? Lagunen arteko harremanak ditu ardatz eleberri honek, eta horiek esploratu bitartean gure barrua aztertzera behartuko gaitu. Zenbat sakrifikatzeko gai zara injustiziei aurre egiteko? Ustekabez eta magiaz zipriztindutako istorio honetan, mila abentura eta arrisku biziko dituzte neba-arrebok eta hainbat adiskide egingo dituzte beren helburua lortzen lagunduko dietenak. Emakumeen egoera, naturaren suntsitzea, turismoaren eragina, erlijioen arteko lehiak, umeen trafikoa, mafien lana... dira azaltzen diren gaietako batzuk. Eta, bide batez,munduaren bazter ezezagun hori pixka bat ezagutzen lagunduko digu.
12-16 urte (horia)
Keywords: Lagunartekotasuna -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Eskola-jazarpena; Abenturak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak