Koloreen mintzaira : koloreen paleta (2) 9.3 (lantegia) - Elorza, Joseba; de Olano, Aitor; Ruiz de Azua, Koldo; Mugica, Arkaitz; Urteaga, Fran; Serrano, Txetxo (Gasteiz : Ekoizlea: Iadi sc; Banatzailea: Artez sc, 2020)
Koloreen mintzaira. Bideo seriea DBHko laugarren kurtsoko ikasleentzat pentsatutako materiala da. Zenbat kolore dago? Eguzkiaren espektroan berrehun bat omen daude. Iragazki egile batzuek zazpiehun eta berrogeita hamar baino gehiago eskaintzen dute. CIE izeneko taulak 27.850 iragazju ezberdub aurkezten ditu. Gizakiaren begiak ehun eta hirurogeita bederatzi tonu ezberdin bereiz ditzake. Bideo honetan, koloreek naturan duten portaera eta kokapena aztertzen jarraituko dugu, baita historian zehar nola erabili izan diren eta nolako bilakaera izan duten ere. Lantegia atalean, jakien koloratzaileak kolore primarioekin erabiliz, koloretako paleta bat nola egin erakusten da.
2003/05/22
DBHko 4. maila
Keywords: Koloreak; EIMAk onetsitako materialak; Bideo didaktikoak; Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak