Manos alfareras en Lumbier = Irunberriko buztingileak - Hualde, Fernando; Urretabizkaia, Joseba; Saizar Arostegi, Joxemi (Tolosa : Xibarit, 2021)
Mendeetan eta milaka urtetan Irunberriko hiribilduak lurra, ura, airea eta eguzkia esku eskarmentudunen artearekin nahastea eragin du, eta aberastasun eta aurrerapen iturri nagusietako bat izan da. Gaur egun, buztingile esku haiek betiko desagertu direnean, ontzi haiek erabilera funtzional ez direnean, artisau-saga haien ondorengoek, eta horiekin batera herri osoak eskertze handiz egin dute paperezko monumentu hau, liburu formatuan, Irunberriko buztinezko memoria betiko gorde dadin.
Testua euskaraz eta gaztelaniaz
Keywords: Buztingileak -- Euskal Herria -- Ohitura eta usadioak; Lurrontzigintza -- Irunberri; Monografiak