Xomorro lapurra - Garmendia, Irati; Arzelus, Ane (Donostia : Erein, 2021)
"Xomorro lapurra" bularreko minbiziari buruz hitz egiten duen ipuina da. Familientzat lagungarria izango den baliabide baten modura sortua izan dena. Izan ere, familia asko topatu dira aurrez aurre gai honekin eta estrategia gabe sentitzen dira. Nola esan haur bati amak, amonak, izebak... ilea galduko duela? Nola azaldu ebakuntza baten ostean bular bat edo biak galdu dituela? Nola ulertarazi agian berarekin jolasteko nekatuegi dagoela ama, amona...? Jope, xomorro bat titian... puf! Zortzi begi, hamar hanka... eta besorik? Lapurra da, gainera! Lapurra?
0-8 urte (urdina)
Keywords: Minbizia; Gaixotasunak; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak