Su-etenaren apustua - Urzelai, Pello; Egunkaria ([Andoain] : Egunkaria, 1999)
"Su-etenaren apustua" liburua Euskal Herriaren aro berri baten hasieraren lekukotasuna da, "Euskaldunon Egunkaria"-ko lanean politika gertutik jarraitzen duen kazetari baten ikuspuntutik emana. Lizarra-Garaziko Akordioaren sinatzearekin hasi eta Udalbitzaren sorrerarekin amaitzen den urtebeteko ibilbide politikoa laburbildu du. Besteak beste ETAren su-eten mugagabea, indar abertzaleen arteko elkarlana eta naziogintza ardatz dituen aldi historiko honen gida-liburutzat har daiteke. Itsasaldi baten eguneroko gisa antolatuta, kronika eta gogoeta, narrazioa eta analisia, gertakari historikoak eta pasadizioak uztartu ditu egileak, atseginez irakurtzen den liburu batean.
Keywords: Terrorismoa- -- Euskadi; Euskadi- -- Politika eta gobernua; Monografiak