Magia pittin bat - Cantini, Barbara; Arana, Aitor (Bilbo : Mezulari, 2021)
Ikusi al duzue inoiz katurik ez duen sorginik? Puffy kale katua ia guztiz beltza da, eta berarekin egoteko norbaiten bila dabil. Brunilda ile gorri eta ugariko neskato bihurri samarra da, eta mila gelako etxe ikusgarri batean bizi da. Egunez loradendako laguntzailea da eta gauez sorgingai bihurtzen da. Hegaldi-estreinaldia eginez sorgin osoa bihurtzeko, gauza bat baino ez zaio falta: katu beltza! Egun handia badator eta katutxoa ez da ageri. Orduan, bat-batean, kaleko ibiltari txikiak burua sartuko du dendako atetik. Eta Puffyk buztanaren punta zuria badauka ere, Brunildak jakingo du huraxe dela etortzeko zain zegoena. Egilearen istorio berri eta jostagarri honetan, bi pertsonaia samur eta ahaztezin ageri dira. Biel ala biek magiarik ahaltsuena adiskidetasuna dela gogorarazten digute.
8 urtetik aurrera (gorria)
Puffy & Brunilde. Un pizzico di magia
Keywords: Sorginak -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Umorea -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura