Durango : isildutako bonbardaketa = El bombardeo silenciado - Euskal Irrati Telebista ([Bilbo] : EITB ; [Durango] : Durangoko Udala, 2007)
1937ko martxoaren 31n, harridura eta izuaren artean, erasoa jasan zutenei buruzko ikus-entzunezkoa "Durango isildutako bonbardaketa". Tragedia hartatik bizirik atera ziren zortzi pertsonen sentimenduak eta orduko irudi odoltsuenak biltzen ditu. Europako populazio zibilaren aurka inoiz egindako lehen aire-bonbardaketa izan zen, eraso mota horren eragina neurtzeko asmoz egindako esperimentua; herri osoa suntsitu eta makina bat errugaberen heriotza ekarri zuen.
Hizkuntzak: euskara eta gaztelania
Keywords: Durango -- Historia -- 1937 (Bonbardaketa); Euskal Herria -- Historia -- 1936-1939 (36ko Gerra); Erreferentzia-materialak; Dokumentalak