Baina nora joan ote da aitona? - Sommariva, Silvia; Gaviraghi, Giuditta; Rey, Fernando (Rubí : Picarona, 2021)
Letra larriz idatzitako istorio honetan, Xabier txikia kezkatua dago, baita haserre samar ere, azken egunetan bere aitona Eusebio ez delako joaten bere bila eskolara. Hainbeste gauza ditu egiteko? Ahaztu al da bilobaz? Azkenean, kezka eta duda horien berri emango dio Xabierrek amari, eta orduantxe azalduko dio amak sekula ez itzultzeko joan behar izan duela aitonak. Xabier, ordea, tristatu beharrean, aitonak kontatu zion sekretu bat gogoratuko du... Silvia Sommariva eta Giuditta Gaviraghi egile lonbardiarrek istorio xume bat kontatuko digute, eta hartaz balia gaitezke ume txikiei modu goxoan maite dugun norbaiten heriotza azaltzeko.
5 urtetik aurrera (urdina)
Ma dov`e andato il nonno?
Keywords: Heriotza; Aitona-amonak eta bilobak -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak