Bidea urratu duten bertsoak - Eizagirre Kerejeta, Estitxu ([Lasarte-Oria] : Komunikazio Biziagoa ; [Vitoria-Gasteiz] : Emakunde, 2014)
Bertso bilduma bat duzu hau. Plazeretik osatua. Argitalpen oso xume izateak askatasun erabatekoa aitortu diona bere buruari: Antologien denominazio premiriak gabea, Historiaren hizki larri eta xeheak kalibratzen denborarik xahutu ez duena, diren bertsolari denak ez agertu-ez ordezkatu-ez orekatu asmotik libre dena. Zabarkeriak edo aurreiritzi sakonek liburuetatik eta are ondorengoen memoriatik kanpo utzitako bertsolari eta bertsoak dira asko. Belaunaldiz belaunaldi transmititutako memoria kolektiboak badu liburuen aldean abantaila regeneratibo hori, ordea: gure esku dagoela gogoan hartu eta hurrengoei irakastea, aurrekoengandik iritsi ez zaizkigun bertso hauek. Memoria kolektibo osoagoa, aberatsagoa izango dugu horrela. Argia astekariaren 2.402 zenbakiarekin dohainik banatutako alea.
Interneten
Keywords: Bertsolaritza -- Antologiak; Emakume bertsolariak; Monografiak; Baliabide digitalak