Algara mutilatuak : umorearen aho bikotasunaz, feminismotik - Labaka Mayoz, Ane; Goikoetxea, Jule (Zarautz : Iruñea : Larrabetzu : Susa, 2021)
Atal asko mutilatu daitezke gorputz batean, batzuk besteak baino ikusgarriagoak, baina guztiak ere berdin mingarriak ebaketa nozitu duenarentzat. Hain ezaguna ez izanagatik ere, ohikoa den mutilazio horietako bati heldu dio Ane Labakak bere lanean, algararen erauzketari. Emakumezkoon gorputzetan fenomeno hori nola ematen den ikertzea izan du jomuga. Ariketa horretan bidaide izan ditu ipuin kontalariak, clownak, formatzaileak, aktoreak, aktibista feministak, gai jartzaileak eta bertsolariak, guztiak ere umorean arituak -eta, beraz, adituak- diren emakumezkoak, eta haien errelatoekin osatu du sentikortasunen gorputz mapa bat, zauri irekiez, orbainez eta sendabideez diharduena.
Bibliografia: 105-108 or.
Keywords: Feminismoa; Umorea; Saiakerak; Baliabide digitalak