Lur eta gizon, Euskal Herria - Arana Martija, Jose Antonio (1931-2011); Barandiaran, Jose Migel (1889-1991) (Oñati : Aranzazu, 1974)
Euskal Herria ezagutzeko idatzi da liburu hau. Hortarako, ikus-puntu ezberdin eta jakingarri zenbaitetatik begiratu zaio gure herriaren bizitzari. Euskal lurrak bailaraz bailara ikusmiratzen dira; nortasunaren legami dugun hizkuntza ez da baztertu: euskarari, herri literatura eta literatura landuari eman zaie bere tokia; euskal artisten lanari ere bai: arkitektura, pintura, musika. Eta artistekin batera euskal langileak: nekazari eta artzainak, ola gizonak eta langileriaren mogimendua. Lanarekin batean jolasa: euskal kirolak ere ez dira ahantzi. Eta euskal bizitza osoaren euskarri izan ziren gizarte instituzioak Lege Zaharrak, ezagun litezke. Liburuan agertzen diren gaiengatik eta parte hartzen duten idazleengatik, benetan atsegina eta jakingarria izango du irakurleak isazlan bilduma hau.
Keywords: Euskal Herria -- Deskribapena; Monografiak