Ene ezkilaren dangak : (Bertsu-bilduma) - Alkat, Ernest; Gipuzkoa. Kultura, Gazteria eta Kirol Departamentua ([S.l.] : Auspoa ; Donostia-San Sebastian : Gipuzkoako Foru Aldundia, Kultura, Gazteria eta Kirol Departamentua, 2007)
Aurrekoan esaten ginuen bezala, bertsulari belaunaldi ezaguna eta maitatua izan zen Bidasoaz iparraldean Etxahun -Iruri, Zubikoa, Iriarte, Errezil, Mattin, Xalbador, Xanpun, Ezponda eta beste hainbatek osatu zutena. Eta haien ondotik Jean Pierrre Mendiburu, J. Arrosagaray, Mixel Xalbador, J. L. Laka, Mihura eta gaur eskuartean duzun Ernest Alkat etori dira, euskal plazak beren bertsuz alaitzera eta aldizkarietako orriak hornitzera. Urte hunen hasuerab Xanpun bertsularia argitaratu zuen Auspoa sailak; orai bi hilabetetsu, Joanes Arrosagaray-ren Bihotz barneko solasak bertsu-bilduma; duela hamabortz egun, J. P. Mendiburu-rem Ene bertsuen feiria; eta orai, berriz, Ernest Alkat-en Ene ezkilaren dangak datorkizu eskuartera. Xalbador, Mattin, Mañez Etchamendy, Xanpun, Pedro Juan Etxamendy, Arrosagaray eta Mendiburukk hasitakoaren beste kate-maila bat duzu Ernest Alkat-en bilduma au; eta holaxe nahi dugu osatu iparraldeko bertsularien bertsu-bilduma, Euskal Hweei osoaren aberasgarri eta iparraldeko bertsogintzaren ohoragarri.
Keywords: Poesia; Bertsoak; Helduentzako Literatura