Materiaren propietateak ikertzen - González, Elvira; Etxebarria, Pilar; Herri Arduralaritzaren Euskal Erakundea. Itzultzaile Zerbitzu Ofiziala; CEDEC (Centro Nacional de Desarrollo Curricular en Sistemas no Propietarios) (2020)
Sekuentzia didaktikoak askotariko arazo-egoerak biltzen ditu, erronka txiki gisa aurkeztuta, zenbait saiotan lantzeko. Erronka bakoitza ekoizpen bati zuzendutako ikerketa-jarduera gidatu batzuen bidez ebazten da. Noizbait pentsatu duzu zer ote den inguratzen zaituen guztia? Itxi begiak, eta errepasatu buruz gelan dagoen guztia... Materia da gure inguruan dagoena!. Materia da masa duen eta espazio bat hartzen duen guztia, hau da, Unibertsoan aurki dezakegun guztia, ikus daitekeena (haitz bat, esaterako) edo ikus ezin daitekeena (airea, kasurako). Materia ikertuko dugu, hainbat erronka eta egoera arazotsuri aurre eginez. Laborategiko ikerketak, simulazio digitalak eta irakurketa zientifikoak egingo ditugu.
DBH, 2. maila
Keywords: Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak; Eduki digital didaktikoak; Erronketan oinarritutako ikaskuntza