Itsasoaren isiltasuna - Vercors; Zabaleta, Josu; Zabalegi, Ramón; Zaldua, Iban ([S.L.] [Booktegi], 2019)
Bi elementu dauzkagu ipuin hauetan funtzionatzen eta elkarren artean eragiten: alde batetik, garaikidetasuna, hots, "denbora errealean" idatzitako lanak izatea, zirkunstantzia historiko konkretu batzuen ispilu gisa... Eta, bestetik, eta nahiz eta obraren motorra militantismoa izan -kasu honetan Frantziaren liberazioaren aldekoa-, asmo literario bat: balio literario bat izango zuen lan bat ontzea alegia, panfletismo hutsean geratuko ez zena.
Keywords: Kontakizun laburrak -- Helduentzako liburuak; Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak