Saroiak Euskal Herrian - Altuna, Jesus; Luma Hizkuntza Zerbitzuak; Euskadi. Argitalpen Zerbitzu Nagusia; Euskadi. Kultura Saila (Vitoria-Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 2018)
Zera da saroia, herri lurretan, mendi guneetan gehien-gehienetan, mugaturiko eremu edo lursail zirkular berezia; haren erdian, zentroan, harri bat ageri da lurrean, beraren inguruan ziri moduan tinkaturiko beste harri txikiago batzuk berme dituela finkatua. Harrizko blokeek zehazten dute batzuetan haren kanpoaldeko ingurua edo perimetroa, baina zuhaitzetan gurutze eta ikoroski itxuraz eginiko marken araberakoa izaten da hori beste batzuetan.
Los seles en el País Vasco
Keywords: Basakorta -- Artean -- Euskal Herria; Baliabide digitalak; Monografiak