Proposamen inklusiboak : hezkuntza-laguntzako berariazko premiak dituzten ikasleekin esku-hartzea (HLBP) - Euskadi (Autonomia Erkidegoa) . Hezkuntza Berriztatzeko Zuzendaritza; Euskadi. Argitalpen Zerbitzu Nagusia (Vitoria-Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 2020)
Printzipio hori argi izanda ere, egungo egoerak erronkak ditu hezkuntza-komunitate osoarentzat, eta arriskurik nabarmenenetako bat ikasle ahulenak atzean geratzea da. Arrazoiak askotarikoak izan daitezke, baina, funtsean, etxetik ikasteko behar diren baliabide teknikoak ez edukitzearekin, beharrezko gaitasun digitalak ez edukitzearekin, autorregulazio-gaitasunak edukitzearekin, edo askotariko baldintza pertsonalak aurkeztearekin lotuta daude. Beraz, garrantzitsua da hausnarketarako eta erabakiak hartzeko espazioak sortzea, erantzuna ikasle guztiei egokitzeko moduak planteatzeko. Irakaskuntza presentzialaren eredutik presentziala ez den edo erdipresentziala den beste eredu batera igarotzean, IKASLE GUZTIEN beharrei erantzuteko gaitasuna mantendu behar da, guztiek hezkuntza esanguratsua, ekitatiboa eta kalitatezkoa izan dezaten.
Badu gainera atari eta orrialdekatze propioa behekoz gora gaztelaniaz.
Keywords: Hezkuntza inklusiboa -- Euskadi; Monografiak; Baliabide digitalak